“Zandvoort kan vanaf 2020 op de F1-kalender komen”

20 november 2017 — Volgens Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort, bestaat de kans dat het circuit van Zandvoort vanaf 2020 ergens op de F1-kalender komt.


Er is de voorbije weken erg veel te doen geweest over een eventuele terugkeer van de Nederlandse GP op de F1-kalender. Daarbij valt onder meer de naam van het circuit van Zandvoort.

Alvorens het circuit van Zandvoort eventueel op de F1-kalender kan verschijnen zijn er wel op zijn minst nog heel wat investeringen noodzakelijk en moeten er ook nog heel wat onderhandelingen met de FIA en Liberty Media plaatsvinden.

“Ik denk dat Liberty Media op zoek is naar een manier om de sport aantrekkelijker te maken en ik denk dat ze weten wat ze daarvoor moeten doen,” aldus Bernhard van Oranje tegenover ‘Motorsport.com’.

“Volgens mij hoort een ‘old-school’ circuit zoals Zandvoort op de kalender, een circuit waarbij je in het gravel terechtkomt als je naast de baan gaat.”

“Het is geen verrassing dat Zandvoort het populairste circuit onder de DTM-rijders is. Het is een uitdagend circuit en daarom leuk om op te rijden en leuk voor de fans om naar de races te kijken. Ik denk dan ook dat het circuit bij de nieuwe strategie van de F1 past.”

Indien de onderhandelingen goed verlopen en het circuit daadwerkelijk aan de normen van de F1 aangepast wordt dan kan een GP van Nederland eventueel vanaf 2020 op de F1-kalender staan.

“Verwacht niet dat Zandvoort voor 2020 op de F1-kalender zal staan, maar daarna is het zeker mogelijk,” besloot Bernhard van Oranje.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max Verstappen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België