“Zandvoort moet niet aangepast worden voor de Formule 1”

18 mei 2018 — Volgens Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas moet er aan het circuit van Zandvoort niets veranderen en is het geschikt voor de Formule 1.

Een bericht gedeeld door Circuit Zandvoort (@circuitzandvoort) op

Al enige tijd wordt er in Nederland bekeken of het mogelijk is om de Formule 1 naar het land te krijgen. Vooral sinds Max Verstappen zijn eerste overwinning tijdens de GP van Spanje is de ‘Verstappen-gekte’ echt losgebarsten en gaan er steeds meer stemmen op om de Formule 1 naar Nederland te krijgen.

Het Circuit van Zandvoort komt daarbij geregeld ter sprake. In 1985 werd er voor de laatste keer in Zandvoort een F1-race georganiseerd maar de voorbije jaren vonden er wel meermaals F1-demo’s plaats.

Grote vraag die zich stelt is of het Circuit van Zandvoort moet aangepast worden om de hedendaagse Formule 1 te ontvangen. Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas, die in al meermaals op het circuit heeft gereden meent van niet.


“Absoluut,” antwoordt Bottas op de vraag van ‘Motorsport.com’ of het circuit geschikt is voor de Formule 1. “Het is een heel fraai circuit. De baan bevat mooie lange bochten en echt snelle bochten. En zelfs toen we er met de Formule 3 reden, zaten heel veel fans langs de baan. Dus ja, waarom niet? Ik zou er graag terugkeren.”

Bottas vindt bovendien niet dat er aanpassingen aan het circuit moeten gebeuren: “Nee. Ik denk dat het een prima baan is zo. Ik zou niets veranderen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België