Zandvoort behoudt grindbakken voor F1-race

20 juli 2019 — Tijdens de GP van Nederland zullen de F1-piloten rekening moeten houden met grindbakken. Daarmee zou een belangrijke wens van heel wat F1-fans ingewilligd worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Circuit Zandvoort (@circuitzandvoort) op

Het was één van de vragen die steeds maar terugkeerde, zou Zandvoort haar circuit in die mate moeten aanpassen dat er heel wat grindbakken sneuvelden en vervangen zouden worden door uitloopstroken in asfalt. Het antwoord is ‘neen’, er zullen nog steeds heel wat grindbakken rondom het circuit liggen.

Op het circuit van Zandvoort is men al volop bezig met voorbereidingen te treffen voor de komst van de Formule 1. Er vinden verschillende aanpassingswerken plaats en dat onder leiding van het Italiaanse Dromo Circuit Design.

“Het is onze taak om het circuit aan te passen naar de vereiste F1-standaarden,” aldus Jarno zafelli, de baas van Dromo. “Samen met Zandvoort, de FIA, de FOM en de rijders bekijken we hoe we het circuit best kunnen aanpassen.”

“Enkele aanpassingen zullen zichtbaar zijn, andere niet, het gaat hem om details. Het belangrijkste is dat het een klassiek circuit blijft. Ik ga de structuur en de geschiedenis van Zandvoort niet vernietigen.”

De grindbakken zullen behouden blijven, iets waarvan zowat iedereen een voorstander was.

“We behouden de grindbakken,” aldus Zaffelli tegenover ‘RaceFans’. “Het was een vraag van alle partijen.”

“De FOM wou het omwille van de geschiedenis van het circuit. Ook de eigenaars van het circuit vroegen het. We zijn meer dan blij dat we het grind kunnen behouden wanneer asfalt niet absoluut noodzakelijk is.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Circuit Zandvoort (@circuitzandvoort) op

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België