logo
 

“Ze konden gewoon met ons spelen”

23 juni 2014 — Fernando Alonso meent dat het verschil met Mercedes veel te groot is om dit seizoen nog iets te kunnen uitrichten. image

De achterstand van Ferrari ten opzichte van Mercedes in het constructeurskampioenschap bedraagt al 203 punten, en dit na amper acht races. Bovendien eindigde Fernando Alonso in Oostenrijk op meer dan 25 seconden van de Mercedes-rijders.

De Spanjaard denkt dat Ferrari beter zijn concentratie volledig vestigt op volgend seizoen.

“Dit jaar nog het gat met Mercedes dichten? Dat is onmogelijk, want het verschil is te groot. We mogen niet meer aan de motor raken, dus we kunnen geen grote veranderingen meer doorvoeren. Ze staan meer dan 200 punten voor in het constructeursklassement, dus als ik je zou vertellen dat we het gat nog dichten of hen nog zullen bedreigen ... Ik denk niet dat we nog iets kunnen doen met de bevriezing van de motoren.”

Alonso kwam in de laatste fase van de race nog dicht bij Felipe Massa, maar meent dat de voorliggende wagens de Ferrari als speelbal konden gebruiken.

“Het leek erop dat ze maar enkele ronden over hun maximale vermogen hoefden te beschikken. Ze hadden een zodanige voorsprong dat ze gewoon met ons konden spelen. Toen ik in de buurt van Massa kwam, reed hij gewoon weer weg. Hetzelfde gebeurde al met Hamilton in de eerste paar ronden. Het verschil tussen de twee wagens was ongelooflijk. Als ze de hele race met die afstelling zouden kunnen rijden, dan zetten ze iedereen op een ronde, maar dat kan niet.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België