“Zelfs met de Honda-motor zou Red Bull dit seizoen gewonnen hebben”

19 juli 2018 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zou zijn team dit seizoen ook gewonnen hebben indien er een Honda-motor in haar wagen stak.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Vanaf 2019 rijdt Red Bull net als zusterteam Toro Rosso met Honda-motoren. Volgens sommigen een foute keuze, volgens anderen een goed keuze. De meningen zijn overduidelijk verdeeld maar Red Bull-teamsbaas Christian is er rotsvast van overtuigd dat Red Bull een goede keuze heeft gemaakt.

Volgens Horner zou Red Bull dit jaar ook met de Honda-motor in staat geweest zijn om races te winnen.

“We zouden nog steeds de race gewonnen hebben die we dit jaar gewonnen hebben,” aldus Christian Horner tegenover ‘Motorsport.com’. “Honda bevindt zich binnen 1 procent van het prestatieniveau waar we ons nu bevinden.”

“Er is nog steeds een serieuze kloof met Ferrari en Mercedes, maar wanneer je de volledige focus geniet van een constructeur zoals Honda, dat gecombineerd met het feit dat we bij Renault hoe langer hoe meer een klantenteam zijn aangezien Renault zich steeds meer focust op haar eigen team, was het duidelijk het juiste moment om een ander pad te bewandelen.”

Volgens Horner zit het probleem hem in het feit dat Renault zich met de ontwikkeling van haar motor compleet focust op haar eigen team, dit terwijl dezelfde Renault-motor ook in de bolides van Red Bull en McLaren ingebouwd wordt.

“In de situatie waarin we ons momenteel met Renault bevinden is elke positie van een onderdeel op de motor specifiek gericht op hun eigen fabrieksteam,” aldus Horner. “Wij moeten ons aanpassen aan wat Renault wil wijzigen. Soms moeten we compromissen sluiten om ons aan te passen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België