“Zelfs met een pistool tegen het hoofd had het Manor F1 team niet geracet”

17 maart 2015 — De onvrede over het niet deelnemen van het Manor F1 team aan de GP van Australië zit duidelijk enorm hoog bij F1-baas Bernie Ecclestone. Ecclestone vindt dat de renstal de transportkosten voor de race moet betalen.


Het Manor F1 team kon pas enkele weken geleden formeel bevestigen dat er een doorstart kon gemaakt worden op basis van de restanten van het Marussia F1 team. De renstal moest wel haar wagen uit 2014 aanpassen aan het reglement van 2015.

Er werd in de aanloop naar de eerste race van het nieuwe F1-seizoen geen enkele meter gereden en dat gebeurde ook niet in Australië. Will Stevens en Roberto Merhi, het rijdersduo van het team, moest lijdzaam toekijken hoe de andere F1-piloten volop in actie kwamen terwijl er aan hun F1-bolides vooral gesleuteld werd en er software werd gezocht voor de laptops van de F1-bolides.

Manor kwam echter tijdens geen enkele oefensessie in actie en ook aan de kwalificatie nam de renstal niet deel. De stewards eisten van de verantwoordelijken van het team een uitleg hiervoor maar ze besloten uiteindelijk om de renstal niet te bestraffen. Daar neemt F1-baas Bernie Ecclestone echter geen genoegen mee.

“We hadden Manor nooit, maar dan ook nooit, mogen toestaan wat ze gedaan hebben. Het is onze fout. Ik had voorspeld dat dit zou gebeuren,” zei Bernie Ecclestone op maandag tegenover Reuters. “Ze hadden helemaal de intentie niet om te racen in Australië. Ze hadden zelfs niet kunnen racen indien we een pistool tegen hun hoofd zouden geplaatst hebben.”

“Het was volledig onmogelijk. Ze hadden helemaal de intentie niet. We moeten nu zien wat we doen. Ze zullen moeten betalen om naar daar af te reizen en er opnieuw weg te geraken,” verwijst Bernie Ecclestone dat Manor zal moeten opdraaien voor de transportkosten. Volgens Bernie Ecclestone moest Manor dat normaal niet doen omdat het zich engageerde om deel te nemen aan de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen.

“Ze hebben niet deelgenomen en daarom moeten ze er voor betalen,” besluit Ecclestone.

Voor het Manor F1 team was het echter belangrijk om aanwezig te zijn in Melbourne. De renstal wil haar kansen gaaf houden om het prijzengeld te innen dat het Marussia F1 team vorig jaar verdiende. Dat prijzengeld zou zo’n 50 miljoen dollar bedragen. Een aanzienlijk bedrag voor een F1-team dat als eerste doel ‘zien te overleven’ heeft.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België