“Zesde plaats is hoogst haalbare voor Ferrari”

21 april 2012 — Fernando Alonso moest zich vanmiddag tevreden stellen met de negende plaats. De kwalificatie verliep niet echt goed voor de Italiaanse renstal en de race belooft volgens Alonso niet veel beterschap.

image

Volgens Alonso is een zesde plaats immers het hoogst haalbare morgen. Alonso liet een week geleden al verstaan dat Bahrain van gans het seizoen de moeilijkste race zou worden voor Ferrari.

Alonso zijn ambities liggen dan ook opnieuw bij de schade maximaal beperken en in de top zes finishen.

“De top zes is het meest realistische doel dat we kunnen stellen, wetende dat de top vijf het ganse weekend erg snel is geweest,” zei Alonso na de kwalificatie. “Maar Ricciardo is zesde, Grosjean is zevende en Perez is achtste. We kunnen in die groep vechten en moeten onze strategie dan ook daarop afstemmen.”

“We weten dat Michael Schumacher reeds in Q1 werd uitgeschakeld, maar hij heeft heel wat nieuwe banden en zal zeker en vast kunnen terugvechten. Mercedes is ook erg snel op de rechte stukken.”

Opvallend tijdens Q3 van de kwalificatie was dat Alonso wel uit de pits reed maar geen snelle ronde reed. Dat was volgens de Spanjaard echter geen strategische keuze.

“We konden geen banden sparen en hadden dan ook al onze banden opgebruikt. We hadden een set zachte banden gebruikt in Q1 en twee sets in Q2, waardoor we voor Q3 alleen nog maar een set gebruikte zachte banden hadden,” verklaart de Spanjaard zijn keuze.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België