logo
 

Zevende plaats voor Vandoorne tijdens tweede Super Formula-race in Okayama

11 september 2016 — Tijdens de eerste race in Okayama wist Stoffel Vandoorne nog op dominante wijze te winnen maar tijdens de tweede race moest onze landgenoot tevreden zijn met de zevende plaats.


Stoffel Vandoorne mocht normaal van op de derde plaats vertrekken maar door een gridstraf moest Vandoorne uiteindelijk als zesde vertrekken. Tijdens de race moest Vandoorne uiteindelijk tevreden zijn met de zevende plaats.

Vandoorne koos voor een langere eerste stint, daar waar racewinnaar Yuji Kunimoto in het begin van de race reeds binnen kwam voor een setje nieuwe banden. Voormalig F1-rijder Kazuki Nakajima en regerende Super Formula-kampioen Hiroaki Ishiura vervolledigden het podium.

Door zijn overwinning vergroot Kunimoto zijn voorsprong in de titelstrijd. Kunimoto heeft nu 23,5 punten. Vandoorne staat met 16 punten vijfde in de stand. Er resten nog drie races in het kampioenschap. Binnen twee weken wordt er geracet in Sportsland Sugo, waarna er binnen zeven weken nog twee races plaatsvinden op het circuit van Suzuka.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel Vandoorne

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België