logo
 

Ziekenhuis: “Niki Lauda boekt vooruitgang”

06 augustus 2018 — Het ziekenhuis waar Niki Lauda een longtransplantatie onderging heeft via een statement laten weten dat de drievoudig F1-kampioen gestaag vooruitgang boekt.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Nadat Lauda tijdens een vakantie op Ibiza last kreeg van verschillende klachten werd besloten om hem naar het ziekenhuis in Wenen te vliegen. Daar verbleef Lauda geruime tijd op de afdeling intensieve zorgen en onderging de Oostenrijker uiteindelijk een longtransplantatie.

Die longtransplantatie verliep succesvol, al was het wel afwachten hoe de toestand van Lauda verder zou evolueren. In een mededeling van het ziekenhuis valt echter te lezen dat Lauda gestaag vooruitgang boekt.

“Al 24u na zijn operatie kon de heer Lauda geëxtubeerd worden, begon hij spontaan te ademen en was hij bij volle bewustzijn,” luidt het in de mededeling van het ziekenhuis. “Tijdens de dagen nadien is zijn toestand constant verbeterd. De heer Lauda zal in het ziekenhuis verblijven tot hij volledig is hersteld.”

In het beste geval zou dat betekenen dat Lauda ten vroegste binnen enkele weken opnieuw volledig aan de slag zou kunnen gaan.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België