Ziet de nieuwe Ferrari F1-bolide er zo uit?

13 januari 2020 — Het is nog even wachten op de presentaties van de nieuwe F1-bolides maar de geruchtenmolen draait wel al op volle toeren. Zo zou volgens ingewijden de Ferrari F1-bolide eruit zien zoals op onderstaande schets.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door El Intra Sports (@elintrasports) op

In de aanloop naar de onthulling van de nieuwe Ferrari F1-bolide op 11 februari zijn ze bij de Scuderia volop bezig met de laatste hand te leggen aan hun nieuwe F1-bolide. Intern staat die wagen bekend onder de codenaam ‘Progetto 671’, ofwel ‘Project 671’.

Tegenover ‘Auto Bild’ liet Sebastian Vettel alvast verstaan dat hij ter voorbereiding van de eerste wintertest met de nieuwe Ferrari F1-bolide in Barcelona nu al veel uren in de simulator doorbrengt

“Mijn F1-seizoen 2020 is al begonnen,” aldus Vettel, die volgens ‘Auto Bild’ in de simulator nu al heel wat verschillende afstellingen met de nieuwe wagen uittest.

Eind vorig jaar liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto weten dat de nieuwe F1-bolide een nieuw ontwikkelde en sterk verbeterde motor zou krijgen. Die motor zou gebruikmaken van nieuwe technologieën en daardoor over nog meer vermogen beschikken maar tegelijkertijd ook betrouwbaarder zijn dan zijn voorganger.

De nieuwe wagen van Ferrari moet vooral het probleem in de tragere bochten zien op te lossen. Ferrari was vorig jaar vooral op de rechte stukken met voorsprong de beste maar het verloor heel wat tijd in de tragere bochten.

Hoe de nieuwe Ferrari F1-bolide er daadwerkelijk uitziet komen we op 11 februari te weten ...

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België