Zitjes bij McLaren in 2015 zijn onzeker

17 augustus 2014 — Dit jaar zijn de ervaren Jenson Button en nieuwkomer Kevin Magnussen de rijders bij Mclaren. Maar of dit volgend seizoen nog het geval zal zijn is nog maar de vraag. Beide rijders moeten immers vrezen voor hun zitje bij het team uit Woking. Ze houden beiden beter een plan B in het achterhoofd.

image
Teambaas bij McLaren Eric Boullier liet weten dat de rijders voor 2015 zeker nog niet vast staan. Dat er één van beide huidige rijders blijft, is ook nog geen zekerheid.

Zoals reeds geweten zal McLaren voor volgend seizoen de overstap maken van een Mercedes-motor naar een Honda-krachtbron. Voor deze overstap wil Honda graag een toprijder in dienst. Maar wat is er dan verkeerd aan de huidige rijders?

Nieuwkomer Kevin Magnussen heeft dit seizoen ervaring kunnen opdoen. Hij kan zelfs zijn ervaren teamgenoot Jenson Button met regelmaat overtreffen. Zijn voorganger bij McLaren, Sergio Perez, was ook veelbelovend, maar werd na één jaar in dienst te hebben gereden voor het Britse team ook bedankt voor bewezen diensten.

Magnussen blijft er koel bij: “Ik kan niet meer doen dan mijn uiterste best. Ik hoop dan ook dat dit voldoende zal zijn. Bij McLaren geldt dat je je uiterste best moet blijven doen om er volgend seizoen ook bij te horen.”

Dat geldt ook voor zijn teamgenoot Button. Deze laatste moet het meest vrezen voor zijn plaats. Dat blijkt uit de woorden van McLaren-baas Ron Dennis, die openlijk zijn beklag deed over Jenson Button. Dennis zei dat de wereldkampioen van 2009 wel eens beter zijn best zou moeten doen.

Eric Boullier doet niet zo’n openlijk beklag over de prestaties van Button. Hij zegt wel dat Button zich niet meer hoeft te bewijzen.

“Hij weet wel dat we zo veel mogelijk punten moeten weten te scoren. Button is een wereldkampioen en heeft al races voor ons gewonnen. Maar we moeten over een tijdspanne van 1, 2 en 3 jaar blijven beoordelen wie onze beste rijders zijn. Daarvoor is een verandering helemaal niet uit te sluiten.” zegt Eric Boullier.

Button liet reeds weten dat hij graag F1-rijder blijft bij McLaren. Maar de concurrentie is zeker niet gering. Er werden reeds verschillende namen genoemd. Alonso zou de relatie met Ferrari kunnen verbreken om het opnieuw te proberen bij McLaren met Ron Dennis aan het roer. Ook Lewis Hamilton zou kunnen terugkeren naar het team waarbij hij veel successen behaalde en ook wereldkampioen werd. Dit hangt af van hoe dit seizoen en de strijd met Nico Rosberg afloopt.

Als laatste klepper wordt ook ene Sebastian Vettel genoemd. Hij zou het wel eens gehad hebben met Red Bull en zou het ergens anders willen proberen. Maar dit hangt ook af van de beslissing van Fernando Alonso. Wanneer Alonso kiest voor het team uit Woking, zou Vettel wel eens een telefoontje mogen verwachten van de Scuderia. En wat gebeurt er met onze landgenoot, Stoffel Vandoorne?

Genoeg stof tot praten bij McLaren!

Geschreven door Frederic Schoutetens


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jenson ButtonKevin MagnussenMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België