logo
 

Zomerrapport: Team voor team: Toro Rosso

12 augustus 2016 — Het is zomerpauze. Twaalf races achter de rug en nog negen te gaan. Het ideale moment om even achterom te kijken. Terwijl de teams genieten van de vakantie en zich klaarmaken voor de Grote Prijs van België, blikt F1journaal terug naar het seizoen tot dusver. We analyseren team voor team en blikken vooruit naar wat er nog verwacht kan worden. Vandaag: Toro Rosso.


Toro Rosso
- Aantal punten: 45 (zesde in constructeurs kampioenschap)
- Carlos Sainz: 30 (11de in WK)
- Daniil Kvyat: 23 (2 voor Toro Rosso, 21 voor Red Bull) (14de in WK)

Het seizoen 2016 moest het jaar van de bevestiging worden voor Max Verstappen en Carlos Sainz. Beide rijders maakten hun debuutseizoen in 2015 en lieten mooie dingen zien. Ook in het begin van het nieuwe seizoen scoorden Verstappen en Sainz opnieuw punten voor Toro Rosso. Vanaf de GP van Spanje gebeurde de veel besproken wissel tussen Max Verstappen en Daniil Kvyat. De jonge Nederlander maakte promotie naar Red Bull en Daniil Kvyat moest een stap terug naar Toro Rosso. De één zijn dood is de ander zijn brood…

Sinds het vertrek van Max Verstappen viel er veel gewicht van de schouders van Carlos Sainz. De Spanjaard leek bevrijd en reed sindsdien constant in de punten, behalve tijdens de GP van Europa en de GP van Duitsland. Zijn beste resultaat tot dusver is een zesde plaats in eigen land, in Spanje.

Daniil Kvyat, die in China nog op het podium stond voor Red Bull, had het moeilijker met de rijderswissel. In Spanje wist hij nog een punt te scoren, maar daarna was een tiende plaats op Silverstone zijn beste resultaat. Het wordt moeilijk voor de Rus om zich opnieuw te bewijzen. Hoewel er verwacht wordt dat hij het niveau van Sainz aankan, rijdt Kvyat in de schaduw van de gedreven Sainz.

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor Toro Rosso. Met de oude Ferrari-krachtbron werd een terugval voorspeld na de zomerpauze en dat wordt nu ook bevestigd door Toro Rosso. Het team zal rekening moeten houden met McLaren Honda, dat slechts drie punten verwijderd is van Toro Rosso. Carlos Sainz is al bevestigd voor volgend seizoen, maar wat Daniil Kvyat zal doen volgend seizoen valt nog af te wachten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België