Zoon Michael Schumacher tekent contract bij Nederlands raceteam

02 maart 2015 — Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, heeft een contract getekend bij een Nederlands raceteam.


Mick Schumacher gaat racen voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing en dat zal hij doen in de nieuwe raceklasse ADAC Formule 4.

De zoon van F1-legende Michael Schumacher deed de voorbije jaren vooral ervaring op in de karting. Vorig jaar werd Mick in het Duitse Junior Kart-kampioenschap vicekampioen. Sabine Kehm, net als bij vader Michael Schumacher zijn manager en woordvoerster, bevestigde dat Mick zich komend jaar vooral zal concentreren op de ADAC Formule 4 en dat hij dus niet meer actief zal zijn in de karting.

Opmerkelijk is dat het team van Frits van Amersfoort vorig jaar ook Max Verstappen liet debuteren in de Formule 3. Vervolgens ging het razendsnel voor het Nederlandse talent dat in de Formule 3 een enorm goede indruk maakte en vervolgens werd opgenomen in het talentenprogramma van Red Bull. Binnen een kleine twee maken maakt Verstappen zijn officieel racedebuut in de Formule 1.

Voor Mick Schumacher zal het echter zeker en vast niet zo snel gaan. Vanaf het F1-seizoen 2016 is er immers een regel dat F1-piloten minstens over een ‘normaal’ geldig rijbewijs moeten beschikken en daarvoor komt de vijftienjarige Mick Schumacher gezien zijn leeftijd nog niet voor in aanmerking. De maatregel kwam er om een halt toe te roepen aan de steeds jongere racepiloten die debuteren in de Formule 1.

Het zal dus nog minstens enkele jaren duren alvorens we Mick eventueel in de Formule 1 zullen zien, maar wees er maar zeker van, heel wat F1-fans dromen er nu al van.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België