Zoon van Ralf Schumacher aan het werk in Europees kampioenschap Formula Regional

07 maart 2019 — David Schumacher zal volgend jaar aan de slag gaan in de vervanger van het Europees kampioenschap Formule 3, dat zijn neef Mick vorig jaar op zijn naam wist te schrijven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door US Racing (@us_racing) op


De kans bestaat dat we binnen een aantal jaren misschien wel weer twee Schumachers op de startgrid van de F1 mogen verwelkomen want naast Mick Schumacher timmert ook zijn neef David, zoon van Ralf Schumacher, aan een carrière in de autosport.

In 2019 zal David Schumacher uitkomen voor het team van zijn vader in de vervanger van het vroegere Europees Kampioenschap Formule 3, namelijk het ‘Formula Regional European Championship certified by FIA’.

De nieuwe raceklasse zal onder andere te zien zijn op vijf F1-circuits en maakt ook gebruik van Pirelli-banden. De bolides zullen ook voorzien zijn van Halo en het exemplaar van David Schumacher zal voortgestuwd worden door een 270 pk sterke Alfa Romeo krachtbron.

“Het ‘Formula European Championship’ is een interessante raceklasse met een spannende kalender en veel internationale circuits,” aldus Schumi 4, zoals hij al liefkozend wordt genoemd.

“De nieuwe Tatuus-bolide is ook ongelofelijk fijn om mee te rijden en het is natuurlijk iets helemaal anders dan de Formule 4 (waar hij vorig jaar aan de slag was). Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en ben gelukkig dat ik ook dit jaar het kampioenschap met mijn team ‘US-Racing’ kan betwisten.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België