Zorgt het asfalt voor problemen in Zuid-Korea?

16 oktober 2010 — Het circuit van Zuid-Korea zal maar net op tijd klaar zijn om het Formule 1-circus te ontvangen en dat zorgt nu al voor de nodige commotie.

Het Korean International Circuit zal maar net op tijd klaar zijn en de Formule 1-bolides zullen als eersten het nieuwe circuit mogen testen. Dat de toplaag van het asfalt nog maar pas werd gelegd en nog nooit echt werd getest tijdens een race zorgt nu al voor de nodige commotie bij zowel teams als rijders.

De rijders zijn er niet echt gerust in dat de asfaltlaag het zal uithouden en de eerste reacties duiken dan ook al op.

“Het zal vooral erg belangrijk zijn dat het asfalt het uithoudt. Omdat de bovenste laag nog maar onlangs is aangelegd kan het goed zijn dat er nog heel wat oliën naar boven komen. Dat zou uiteraard voor heel wat problemen kunnen zorgen. Ik kan me momenteel echter nog niet uitspreken over het asfalt, dat kan ik pas wanneer ik er op heb gereden,” aldus Nick Heidfeld.

Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat het asfalt voor problemen zorgt tijdens een F1-weekend. Vooral de GP van Canada krijgt steeds af te rekenen met problemen met de asfaltlaag in diverse bochten.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België