logo
 

Zorgt Coanda-effect van Mercedes voor de verrassing?

19 september 2012 — Het team van Mercedes heeft enkele belangrijke updates die het voor het eerst zal gebruiken tijdens de GP van Singapore. Misschien zorgen Rosberg en Schumacher wel voor een verrassing ...

Bij Mercedes hebben ze niet stilgezeten. Het team presteerde erg sterk bij het begin van het seizoen maar het kon vervolgens de ontwikkelingswedloop met de andere teams niet volgen. Dit resulteerde in minder goede prestaties maar het team is vastberaden om tijdens het slot van het seizoen nogmaals te schitteren.

Afgelopen week testte het team tijdens de Young Driver Test op het circuit van Magny-Cours enkele nieuwe onderdelen, waaronder een nieuw systeem van uitlaten. Dit systeem moet het Coanda-effect optimaal benutten. Eerder slaagden verschillende andere teams daar reeds in, waaronder McLaren, Ferrari en Sauber. Meer info over het Coanda-effect? klik hier.

Tijdens de driedaagse test op het circuit van Magny-Cours werden de nieuwe onderdelen uitgebreid getest en het team was erg verheugd door de sterk verbeterde prestaties van de wagen. De verwachtingen voor de GP van Singapore zijn dan ook hooggespannen.

“We denken dat het systeem erg belangrijk is bij tractie tegen een lage snelheid,” liet Ross Brawn weten tegenover Autosport. “Het effect van de uitlaat is groter bij lagere snelheden dan bij hoge snelheden. Het zorgt ook voor een betere balans bij de achterbanden.”

Ross Brawn liet ook nog weten dat het team inderdaad wat achterstand had opgelopen tegenover de andere teams omdat het zich de voorbije races waarschijnlijk te veel had geconcentreerd op het begrijpen van de banden in plaats van het introduceren van nieuwe onderdelen. imageimageimage

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië