Zorgt nieuwe kerbstone voor slachtoffers in Monaco?

25 mei 2017 — Het stratencircuit in Monaco vormt sowieso een enorme uitdaging voor de F1-piloten maar dit jaar hebben ze een extra uitdaging op het circuit: een nieuwe enorm hoge kerbstone.


Verwondering, verontwaardiging, ongeloof, ... het maakte zich meester van verschillende F1-piloten toen ze gisteren hun track walk over het stratencircuit in Monaco deden. Ter hoogte van ‘het zwembad’ werden ze in de tweede chicane plots geconfronteerd met een nieuwe grote gele kerbstone.

Romain Grosjean noemde de nieuwe kerbstone al een ‘springschans’ en dat is nou net niet wat je nodig hebt wanneer je met een F1-bolide doorheen de smalle straten van Monaco rijdt. Grote kans dat je de controle over de wagen verliest wanneer je te snel over de kerbstone gaat en voor je het weet parkeer je jouw bolide in de vangrails.

“Ik weet echt niet waarom ze het gedaan hebben, misschien voor de Porsches? Maar dat groot geel ding ... raak het niet aan met een F1-bolide!” aldus Grosjean.

Ook Max Verstappen reageerde verrast op de nieuwe gele kerbstone. Die ligt bovendien net daar waar Verstappen er vorig jaar afging tijdens de kwalificaties.

“Die is redelijk hoog. Daar moeten we maar vanaf blijven”, zei Verstappen gisteren tegenover diverse media. “Ik weet niet waarom ze het hebben veranderd. We zullen het er morgen (donderdag) na de oefensessies wel over hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België