Zorgt nieuwe software van Pirelli voor meer spektakel tijdens F1-races?

20 maart 2018 — Pirelli heeft tijdens de winterperiode nieuwe software ontwikkeld die haar helpt bij het bepalen van de bandenkeuze voor de verschillende raceweekends. Volgens Pirelli moet de software er mee voor zorgen dat we meer spektakel op de baan te zien krijgen.

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Voor ieder raceweekend stelt Pirelli drie verschillende bandencompounds ter beschikking. De bandenselectie van Pirelli gebeurt aan de hand van verschillende parameters. Vooral de karakteristieken van het circuit alsook de asfaltlaag worden hierbij in overweging genomen.

Met het oog op het nieuwe F1-seizoen heeft Pirelli echter nieuwe software ontwikkeld die de Italiaanse bandenleverancier helpt bij haar keuze van de bandencompounds voor de raceweekends.

“We hebben nu een zeer goede tool, software die we tijdens de winterperiode gemaakt hebben waarmee we alle mogelijke combinaties met drie verschillende bandencompounds kunnen maken,” aldus Pirelli F1-baas Mario Isola in de aanloop naar de eerste race van het nieuwe F1-seizoen. “De software zorgt ervoor dat we enkele strategieën kunnen analyseren en we komen het tijdsverschil aan het einde van de race te weten.”

“We selecteren vervolgens de drie bandencompounds die het hoogste aantal mogelijke strategieën opleveren. Het is normaal ons doel om tijdens een race twee pitstops na te streven. Daarbij beperken we ons echter niet tot twee pitstops. We willen de combinatie die op papier het hoogste aantal strategische mogelijkheden biedt. Op die manier willen we voor meer actie op de baan zorgen.”

Volgens Isola zal de software naarmate dat het seizoen vordert verder aangepast worden om de resultaten van de berekeningen te verbeteren alsook de evoluties doorheen het seizoen verder op te volgen.

“De software is een hulpmiddel om op een snelle manier heel wat vergelijkingen te maken. Je moet echter de juiste cijfers ingeven,” aldus Isola. “Naarmate we vanaf nu meer goede data verzamelen zullen we de software ook aanpassen zodat de nieuwe simulaties kunnen plaatsvinden en we op basis daarvan onze selecties kunnen maken.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België