logo
 

Zou Alonso in 2010 kampioen geworden zijn met DRS?

21 september 2011 — Dat is een vraag die veel mensen zich stellen nu de rijders dit seizoen over DRS kunnen beschikken.

image

Dit seizoen werd naast KERS ook DRS ingevoerd. Het systeem bewees haar degelijkheid reeds op het vlak van het vereenvoudigen van het inhalen. Tragere wagens zijn zo eenvoudiger in te halen en het verhoogt het aantal inhaalmanoeuvres en de spankracht tijdens de races.

Het doet ook terugdenken aan de seizoensfinale van 2010 in Abu Dhabi. Fernando Alonso kwam er vast te zitten achter de Renault van Vitaly Petrov, een probleem dat Lewis Hamilton, zelfs de snelste rijder in de wedstrijd, ook ondervond achter Robert Kubica. Ook Hamilton kon niet voorbij aan de veel tragere Renault, al viel dat duel uiteraard veel minder op omdat dit geen gevolgen had voor het bepalen van de titel.

Alonso zat rondenlang achter Vitaly Petrov en zag zo de titel aan zijn neus voorbijgaan. Het leidde tot heel wat frustratie bij de Spanjaard, maar de vraag is nu of Alonso kampioen had kunnen worden met DRS. Opmerkelijk is ook dat naast DRS ook het circuit van ABu Dhabi zelf ondertussen werd aangepast om het inhalen te vereenvoudigen. Een extra pijnlijke zaak voor Alonso aangezien het aantoont dat er echt wel structureel iets fout was ...

Maar aan wie kan men de vraag beter stellen dan aan Vitaly Petrov zelf?

“Ik denk dat hij met DRS misschien niet de race maar wel de titel zou gewonnen hebben,” aldus Petrov tegenover ‘The Flying Lap’.  “Onze wagen was op de rechte stukken erg snel en ook onze tractie was erg goed. Daarom was het voor hem zo moeilijk om mij in te halen.”

Uiteraard kan men gerust ook stellen dat indien Ferrari strategisch geen fout had gemaakt de Spanjaard de titel behaald zou hebben. Er ligt dus ook een gedeeltelijke verantwoordelijkheid bij het team zelf.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoVitaly Petrov

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië