De vier grote vragen bij de start van het nieuwe F1-seizoen - Deel 3

11 maart 2015 — Deel 3: Deed Alonso er goed aan terug te keren naar het team dat hij in 2007 gedegouteerd verliet?

Deel 1 en deel 2 gemist in de reeks ‘De vier grote vragen bij de start van het nieuwe F1-seizoen’?
- Klik hier voor deel 1
- Klik hier voor deel 2

Zo weinig verrassend dat de overstap van Vettel naar Ferrari was, zo verrassend was de move van Fernando Alonso naar McLaren. Ok, de Spanjaard had niet veel andere opties maar dan nog, terug naar McLaren? In 2007 was ‘Nando’ overgestapt van zijn geliefde Renault naar de Britse toprenstal om daar meermaals in aanvaring te komen met zijn teamgenoot Hamilton. Bovendien had hij de top van het team niet aan zijn zijde want die stonden door dik en dun achter hun ‘product’ Hamilton. Maar dat was toen en nu is het een heel ander verhaal in Woking.

Hamilton heeft McLaren verlaten en Alonso krijgt nu die andere Brit, Jenson Button, aan zijn zijde. Een teamgenoot die hij in principe aan zou moeten kunnen. Want je kan zeggen wat je wilt, iedereen weet dat je eerste tegenstander je eigen teamgenoot is.

Alonso komt nu in een ander McLaren terecht dan dat wat hij enkele jaren geleden verliet. Het is echter maar de vraag hoe hij de verandering van de Italiaanse familie naar de Britse koelere aanpak verteert.

Fernando Alonso is elk jaar dat hij op de grid verschijnt een titelkandidaat. Hoe oud hij mag zijn en bij welk team hij ook rijdt. In mijn ogen is de Spanjaard nog steeds de beste rijder in de sport en hij is diegene die uit elke bolide net dat tikkeltje meer kan halen. En zelfs meer dan een tikkeltje. Getuige daarvan: zijn overwinningen bij Ferrari. Kan er nog 1 seconde van de tijd gehaald worden, dan haalt Alonso er 1,5 seconde af.

De Spanjaard wil nog steeds tonen dat hij ook bij een tweede team een wereldtitel kan behalen. Bij Ferrari slaagde hij daar niet in en Alonso besefte zelf ook dat hij niet kon blijven wachten tot de Italianen een degelijke wagen bouwen, dus verliet hij met pijn in het hart Ferrari. Verstand boven hart.

Volgens sommigen een vergissing maar vergeet niet dat Hamilton die van McLaren naar Mercedes trok, volgens velen ook een compleet foute keuze maakte ...

Geschreven door Catya Leroux

F1Journaal Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze acties en wedstrijden. Vul hieronder uw emailadres in: