logo
 

Proef de passie van Jarno Trulli

04 oktober 2009 — Jarno trulli is naast een uitstekende F1-piloot ook een wijnbouwer. Een combinatie die op het eerste zicht misschien erg vreemd lijkt maar wel tot een unieke wijn heeft geleid.

De regio Abruzzo biedt de Italiaanse bevolking zowat de meest vruchtbare grond op gebied van wijnproductie. De druiven die hier uit de grond komen hebben een bijzondere eigenschap die nergens in Italië zou te evenaren zijn. Als u een groot fan bent van rode wijnen kan u maar beter uw volgend bezoek in de omgeving van Abruzzo plannen en wie weet loop je er Toyota-rijder Jarno Trulli zelf nog wel tegen het lijf.

Jarno Trulli bracht als kind redelijk wat tijd door met zijn grootouders. In die periode diende de bevolking van Abruzzo haar brood te verdienen met de productie van wijnen maar alles gebeurde toen uiteraard op een originele manier. Geweten is dat niet enkel de grootouders van Trulli actief waren in de wijnproductie maar dat is ook bij manager Lucio Cavuto het geval altijd al geweest. Samen besloten beide heren hun passie verder te zetten en dat deden ze door een domein op te kopen dat dateert uit de zeventiende eeuw. Zo kan u zelfs de villa van het domein nog bezichtigen uit 1793, een klein detail dat Trulli graag tot het decor van zijn landschap laat behoren. Trulli is vooral trots over het feit dat zijn wijngaard tussen twee bergen gelegen is en dat zijn wijnmerk aan het groeien is tot één van de betere.

Het domein van Trulli voorziet 35 hectare grond voor de productie van de druiven maar dat is onvoldoende en daarom besloot Jarno Trulli nog eens iets speciaals te gaan doen. Trulli is voor alle duidelijkheid iemand die niet enkel aan zijn eigen busines denkt. Hij ging geen grond extra aankopen maar besloot om op een bepaalde manier de omgeving ook te steunen. Trulli ging dus nog eens 40 hectare aan grond huren zodat ondermeer zijn bezoekers de mogelijkheid zouden hebben om er te blijven logeren. De villa uit de zeventiende eeuw zou onderdeel worden van het nieuwe complex maar na een wilde aardbeving diende men deze plannen alsnog te wijzigen. Jarno geniet van de kleine dingen des levens, een druif aan een tak, een glaasje wijn dat uit het niets ontstond.

In 2009 zou Jarno Trulli instaan voor de productie van maar liefst 800.000 flessen per jaar en dan kan je wel stellen dat men hier over een groeiend bedrijf spreekt. U zou zelfs kunnen kiezen uit 26 verschillende soorten en dat met zeer uiteenlopende prijzen. Trulli produceert bovendien niet zomaar een wijn want hij behaalde de eerste plaats in een wedstrijd in Engeland. De bedoeling is om uiteraard nog verder te groeien want graag zou men in de toekomst 2 miljoen flessen per jaar gaan produceren. Het wereldmerk is er volgens de bevolking van Alanno al maar men zou het enkel nog moeten ontdekken.

De beste wijn uit Jarno’s wijngaard is de “Jarno Rosso” en bij het drinken ervan merk je al snel dat veel aandacht, veel kennis en liefde voor de passie nodig waren om deze godendrank te bekomen. Het rijderstalent in Jarno Trulli toont natuurlijk ook aan dat deze kerel streeft naar perfectie en dat niets voldoende is om de beste te kunnen zijn. Volgens Trulli zit het geheim bij wijn vooral in de traditie van Alanno. Zo kiest de Italiaanse rijder bewust voor gemoderniseerde persen die in principe nog hetzelde zijn als in de zeventiende eeuw. De onkosten lopen met het oudere systeem dan wel hoger op en het productieproces zal langer duren maar dat hoort nu eenmaal bij de kenmerken van Trulli’s wijn.

De aparte en bijzondere wijn zit in vaten van 150 liter maar wordt eigenlijk het best gerijpt in haar uiteindelijke fles. Op deze manier bekomt men een kwaliteitsvollere wijn die je laat genieten en tot rust komen. Jarno Trulli zelf kan het alvast niet laten om af en toe zelf een glaasje te consumeren. De Italiaanse rijder hoopt zelfs dat u hem daarin zal volgen want samen met Alanno Distribution doet hij nog wat extra.

F1journaal.be geeft immers enkele flessen wijn weg via een wedstrijd, klik hier om deel te nemen

F1Journaal Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze acties en wedstrijden. Vul hieronder uw emailadres in: